Välkommen på fackbokverkstad i sommar!

”BOKCAMP” ELLER FACKBOKVERKSTAD I ÄLVDALEN I JUNI  1/6-3/6 2012

Under tre dagar i juni håller vi till i det charmiga gula trähuset Tre Björnar i Älvdalen. Vi umgås, bollar  idéer, brainstormar och har intensiva skrivpass. Allt under min lekfulla ledning.

Under dessa tre dagar blir det lekfulla övningar som sänker ribban, skrivpass i vänners lag och skrivövningar under tidspress.

Det är så jag tror att man kommer åt de goda idéerna.Under dessa dagar kommer du äntligen loss med den där boken du vagt gått och tänkt att du vill och borde skriva.Och när du åker hem har du med dig  ett första utkast till en bok: synopsis, innehållsförteckning och ett eller två kapitel.
Och du har skaffat dig vänner som är med dig i det fortsatta arbetet med din bok, skrivarvänner.

Jag tror på fyra ting när det gäller att komma igång med att skriva en bok och lyckas fortsätta:

  • Ett stöttande nätverk
  • Låg ribba inledningsvis
  • Att få ner sina idéer och tankar under tidspress. Tidspressen gör att den inre kritikern inte hinner ge dig skrivkramp
  • Ha roligt. Det lustfyllda behöver fyllas på, för prestationsdjävlen kommer att dyka upp förr eller senare, och kanske behövs han för att manus ska slipas till riktigt bra i slutskedet. Men bredvid oss, på andra sidan, behöver vi ha glädjen och frimodigheten.

Tid: fredag 1/6   till söndag 3/6  2012
För vem? : För dig som vill komma loss med idéer och skapa stödgrupp inför skrivandet av en bok inom fackprosa. Det kan vara en bok om din verksamhet, en tankebok, en självhjälpsbok, ett diskussionsunderlag, kursmaterial m m.
Metod: Det blir lek under strukturerade former; vi kommer att bejaka idéer i en positiv och konstruktiv atmosfär, brainstorma tillsammans, testa idéer, skapa ett synopsis och en innehållsförteckning var och en att ta med hem och sedan arbeta vidare på.
Upplägg: Samling fredag eftermiddag, vi umgås och  lär känna varann. Sedan två dagar med övningar och  skrivande, och på tredje dagen avslut efter lunch.
Plats: Vi håller till på pensionatet/vandrarhemmet Tre Björnar. Det är ett härligt hus i utkanten av byn, en avslappnad och prestigelös miljö i Dalarna där jag tidigare har hållit skrivretreat.
Pris: 4900 kr +  moms. I priset ingår eget rum, frukostbuffé, sängkläder, slutstädning av rummet och workshopen inklusive kursmaterial. Lunch och middag ordnar deltagarna själva (självhushåll eller restaurantbesök nere i byn)

Mer info och anmälan: Maila mig på info@multimanus.se.

Obs! Anmälan är bindande
Kategori: Nyheter, Okategoriserade

Skriv en kommentar eller lämna trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadredd kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är märkta med *

*
*

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>