Leder surfplattan till kortare e-böcker?

Rubriken är en fråga som jag inte har svar på – vem har det? Det lär framtiden utvisa. Men frågan uppstår när jag läser denna  bloggartikel av Rasmus Fleischer på Copyriot.  Artikeln är ett svar på ett förslag om ett böckernas spotify, som Sydsvenskans Andreas Ekström lagt fram.

I Sverige är vi inte bekanta med läsplattor (vilket man är i USA, i och med Kindle).
Däremot är vi mycket bekanta med surfplattor. Att läsa en e-bok på surfplatta är inte samma sak som att läsa från läsplatta. I läsplattan har du bara boken. Det blir mer som läsning av en pappersbok med datorn utom synhåll.

Men när du läser på surfplattan innebär det konkurrens från mejlen, Facebook m m.  Läsningen kan påverkas av detta, läsaren vara mer otålig. Här gäller det i så fall att fånga  läsaren och hålla henne/honom kvar.

Det blir mer som läsning av en pappersbok med datorn utom synhåll.

Så – vårt surfplattebruk, kommer det att påverka utformningen av framtida e-böcker?

Kategori: Okategoriserade

Skriv en kommentar eller lämna trackback: Trackback URL.

En Kommentar

  1. Publicerad 19 mars, 2012 13:34 | Permalänk

    En mycket intressant frågeställning. Jag har själv i dagarna givit ut min första e-bok (Romanen ”Den gråtande madonnna på Monte Pino” som tidigare kommit i pappersformat. Novellformen tror jag stenhårt på när det gäller snabbläsande på resande fot, pendlingsläsning på mobilen. Romanformen, gissar, jag kräver en riktig läsplatta för att komma till sin rätt. Men säker är jag inte. Vi får se…

Skriv en kommentar

Din e-postadredd kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är märkta med *

*
*

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>