Spökskrivarlördag

Jag jobbar nästan alltid en dag på helgen, men försöker göra det så trevligt som möjligt. Som igår. Då tog jag spårvagnen till Saltholmen. Satte mig längst bak för att få sitta osedd och ostörd med minipc:n och skriva. När vi åkte genom Majorna var jag tvungen att fälla ner locket och titta ut istället, för det finns så mycket kul att titta på där. Alla hipsters med långa skägg, ringar i näsorna,tatueringar och hårknutar och blommiga cyklar som står lutade mot landshövdingehusen.

På båten satte jag mig  vid fönstret och fortsatte att jobba, jättefokuserad. Det gjorde det inget att det var barn både på spårisen och båten som fick hysteriska utbrott, jag jobbade på ändå.

Hade med mig matsäck som jag åt vid en bänk vid ena viken på Vrångö, men det var lite stressande med måsarna som  kretsade över huvudet och ibland flög hotfullt nära, så jag såg till att snabbt få i mig kaffet och mackorna. Sedan gick jag på en lång promenad över klippor och steniga stränder, forcerade  taggiga snår och gick på stigar i skogen som doftade av rosenbuskar och hägg. I diket såg jag att smultronen var på väg att mogna.

Efter en timmes svettig och välgörande promenad i den friska havsluften och rätt röd av solen i ansiktet, stannade jag till på Rock Room Café som Robert Nordman, Vrångöbo, driver. Ett bluesband höll på att repetera inför kvällens spelning. Jag köpte en läsk, och pratade lite med honom. Sedan tog jag båten hem till stan och till den molniga himlen igen, och jobbade lika bra hela vägen hem. Väl hemma var det färdigjobbat för dagen!

Här är lite bilder från gårdagen på Vrångö:

Båten lämnar Vrångö

 

”Rastplatsen”

 

Har kommit halvägs på promenaden.

 

Ett måsägg (är det väl?)

 

Rockroom Café

 

 

Kategori: Bok, Författare, Okategoriserade, Skriva, Spökskriva, spökskrivare

Skriv en kommentar eller lämna trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadredd kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är märkta med *

*
*

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>