Hur jobbar en spökskrivare? Del 2

Att uppleva personen jag skriver åt och miljöerna jag skriver om

För mig är det viktigt att träffa personen som jag spökskriver åt, åtminstone en gång.  Det slår mig alltid, efter varje möte, att det har betydelse för texten.  Så var det även när jag  arbetade som författarcoach. 

Varför har det betydelse?  Jag kan inte helt sätta fingret på  vad det är, kanske något med personligheten som man uppfattar när man ses på IRL, till skillnad från via mejlen och samtalen och intervjuerna över Skype.  Man kanske fångar upp något som kunden känner sig hemma och bekväm, som kommer fram i texten. Den får en annan botten, känns mer förankrad.

Och så vill jag uppleva miljöerna som  finns med i texten jag spökskriver på.  I sommar eller i höst ska jag till exempel tillbringa några dagar i Värmland nära Munkfors för att  uppleva naturen och miljöerna för den självbiografiska texten som jag hjälper Jonas Hedqvist att skriva (det är officiellt).  

Och i sommar  kommer jag tillbringa två dagar ute på landet någonstans i Sverige med en annan kund – vi ska besöka hus där berättelsen utspelar sig, museum och arkiv. Jag ser verkligen fram emot dessa två ”researchresor”.

Här kan du läsa del 1, om var jag brukar sitta och jobba som spökskrivare.

Kategori: Bok, Författare, Okategoriserade, Skriva, Skrivprocess, Skrivtips, Spökskriva, spökskrivare

Skriv en kommentar eller lämna trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadredd kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är märkta med *

*
*

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>