Researchresa till Småland

Igår kom jag hem från två dagar i Gislaved, Arnåsholm och Burseryd i Småland.
Det är för ett romanprojekt – jag hjälper en kvinna att skriva en berättelse om en begravningsentreprenör på sexitotalet, och handlingen utspelar sig på dessa orter.

Detta projekt är inte hemligt, så jag kan berätta om det här. Men handlingen är så himla bra, så den avslöjar vi inte, ni får vänta tills boken är klar!

Det var en otroligt givande och roligt resa.  Alla vi frågade ställde upp. Arkivarien i Gislaved  öppnade arkivet för oss och hjälpte oss att plocka fram material trots att det var hennes första semesterdag!
Vi blev visade runt i privathus och de boende  berättade om dess historia.

Anneli (som anlitat mig för  romanen) ordnade med småländskt fika på sitt kontor, d v s hembakade kakor som smakade gudomligt och bjöd in folk från Arnåsholm för att berätta om livet där, lanthandeln m m.
Kan tillägga att jag blev smått förälskad i denna by.  Nästa besök blir i september, då ska vi besöka begravningsmuseum, ytterligare personer att intervjua och så ska vi plocka svamp, för det gillar vi båda två!

Jag är så glad över mitt roliga jobb!
Här kommer bilder från  resaerchresan:

Kategori: Bok, Författarcoaching, Författare, Skriva, Skrivprocess, Spökskriva, spökskrivare

Skriv en kommentar eller lämna trackback: Trackback URL.

2 Kommentarer

  1. Anneli Sandström
    Publicerad 4 juli, 2012 09:53 | Permalänk

    Tack Johanna för två härligt intensiva dagar. Tack för att du e du. För din yrkes skicklighet och för att du tagit boken om Ture till ditt hjärta. Längtar tills du kommer hit igen. Kram från Anneli på Änglavik

  2. Anneli Sandström
    Publicerad 4 juli, 2012 13:36 | Permalänk

    Tack Johanna för två härligt intensiva dagar. Tack för att du e du? För din yrkesskicklighet och ditt stora engagemang. Längtar tills du kommer hit igen. Kram från Anneli på Änglavik

Skriv en kommentar

Din e-postadredd kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är märkta med *

*
*

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>