Hur jobbar en spökskrivare? Del 3

Om att ta vila hjärnan och att tona in sig på en viss stil

Nu har jag tagit semester och hälsar på min mamma  på Svartsjölandet (Ekerö). Här är det så kallade kusinrummet där jag bor. Och vid bordet på bilden arbetade jag bra på första semesterdagen, det var också det sista spökskrivandet för den här månaden.

Det är framför allt viktigt att vila skallen under en längre obruten tid en gång om året. Att spökskriva kräver stor koncentration och total närvaro.

Min kund och jag hade kommit överens om att jag skulle skriva ihop en råversion av ett kapitel. Hon behövde det för att kunna skissa på kommande kapitel. Hon levererar ganska detaljerade synopsis (sammanfattningar) på varje kapitel till mig.

Eftersom jag var i stort behov av semester så fick det bli som det blev. Jag kommer att skriva om och förbättra efter semestern.  Denna kund vill att jag skriver i en viss stil, och jag brukar läsa i en viss författares böcker för att komma in i tonen och stilen innan jag börjar spökskriva.  Det fungerar väldigt bra, och det är en stil som jag tycker verkar ligga nära min kunds personlighet (vi har träffats och har ganska mycket kontakt), så även det hjälper till.

Men nu inför semestern så lät jag det vara – jag läste ingenting inför skrivpasset, och det märktes med en gång svarade hon i mejl. Där ser man!

I augusti är jag fräsch i pallet igen och kommer att tona in mig genom att läsa den här författaren inför skrivandet.
Men nu är det bara sommarlov med umgänge med släkt och vänner, bärplockning, svampplockning, fiske, laga god mat, sitta och prata, promenera, göra utflykter.

 

Kategori: Bok, Författare, Skriva, Skrivprocess, Spökskriva, spökskrivare, Synopsis

Skriv en kommentar eller lämna trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadredd kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är märkta med *

*
*

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>