En spökskrivares hjälpmedel

 

Minipc. Den är  lätt att bära med sig när man reser, lätt att jobba med på buss, tåg, båt, flyg då den inte tar så stor plats mellan sätena.

 

 

iPad. Jag har Skypemöten i iPaden medan jag skriver i minipc:n – då hackar det inte när jag skriver medan vi pratar, vilket det gör om jag både skypar och skriver i pc:n samtidigt. Och alla e-böcker jag kan läsa här. Svara på mejl etc medan jag åker tunnelbana. Jag räknar nästan mitt liv i före- och efter iPad (Retina).

 

 

Skype. Det bli många och långa intervjuer och genomgångar av manus med mina kunder via Skype som är gratis.  Ibland fungerar det inte, det hackar etc, då använder jag mobilen med headset.

 

 

Min smartphone.

 

 

Evernote. Här lägger jag in mina egna projekt och dokument och har tillgång till dem ute på nätet från vilken dator som helst, från mina datorer, iPaden etc. Jag skriver inte i den så ofta men lägger in allt här  som ett bibliotek.  Däremot lägger jag aldrig mina kunders texter här, dem har jag i USB.

 

 

Appen Index Card som jag trivs med (älskar indexkort). Här får jag översikt över kapitlen jag skriver på.

 

Och slutligen Momentum Writer. Ett jättebra verktyg för att komma ifrån eventuell skrivkramp. När man skriver i den här ( i datorn) kan man inte ändra en stavelse, vilket gör att man bara skriver på. Jag har skapat många  texter till min egen roman här inne, i detta svarta ”rum” med vit text.  Det täcker hela skrivbordet i datorn,  man blir alltså inte distraherad av Internet och annat lockande medan man skriver. All text som skrivs sparas automatiskt ner i en textfil som man kan öppna i efterhand och gå in och redigera i. Momentum Writer  är gratis, här kan man ladda ner den.

Kategori: Bok, Författarcoaching, Författare, Skriva, Skrivtips, Spökskriva, spökskrivare, Synopsis

Skriv en kommentar eller lämna trackback: Trackback URL.

2 Kommentarer

 1. Frida
  Publicerad 21 januari, 2013 21:39 | Permalänk

  Du måste testa appen Noteshelf, kostar visserligen 45 kr men är helt underbar om man gillar att anteckna, planera, rita, måla, skissa… känns som en riktig anteckningsbok med massor av möjligheter.

 2. Publicerad 26 januari, 2013 10:12 | Permalänk

  Bra tips! Tack!
  Mvh
  Elisabeth

Skriv en kommentar

Din e-postadredd kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är märkta med *

*
*

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>