Jakob Mjöbrings ljudboksdeckare

 

En lektörskund vars deckare jag lektörsläste 2018
finns nu som ljudbok.
Jakob Mjöbring ges ut  på Lind & Co.

 

Publicerad i Okategoriserade | Kommentera

IngaMaries första upplaga sålde slut

Nu har IngaMarie Solders fått trycka en andra upplaga av sin fina, annorlunda bok om döden som kom ut i höstas, ”Dödelsen”.
Jag hade nöjet att vara med som skrivcoach i IngaMaries arbete med den här speciella boken. Hon deltog även i sen skrivretreat som jag arrangerade i Näsåker.

Här kan du läsa om den och lägga in en beställning.

Här en artikel i Tidningen Ångermanland:


 

Publicerad i Bok, bokdebut, Författarcoaching, IngaMarie Solders, Johanna Wistrand, manus, Nyheter, skrivcoach, Skrivretreat | Kommentera

Jag är med i Ninas podd avsnitt 44

En kylig dag i mars satt jag på Nina de Geers veranda i Bromma och fick vara med i hennes podd ”Debutera eller dö”. Vi hade en skrattigt och passionerat prat om skrivande, hennes och mitt. Jag har varit lektör och skrivcoach åt Nina i fem år och nästa år debuterar hon som romanförfattare på Ordfront förlag.

Här kan du lyssna på podden.

 

 

 

Publicerad i bokdebut, Bokförlag, Debutera eller dö, Debutroman, Feelgoodroman, Författarcoaching, Förlag, intervju, Johanna Wistrand, lektör, Lektörsutlåtande, Lind & Co, ljudbok, manus, Nina De Geer, Okategoriserade, Ordfront Förlag, Skriva, skrivcoach, Skrivprocess, Skrivtips, utlåtande | Kommentera

Karin Hägglunds stories i februari

 

Vad glad jag blev när Karin Hägglund skrev om mig i stories på Insta!

Publicerad i Karin Hägglund, Okategoriserade, utlåtande | Kommentera

 

Författaren Theréze Ingmarson intervjuas om sitt författarskap och om min lektörstjänst som hon anlitade när hon arbetade på feelgoddromanen Bara för en stund.

Läs här i Hallands Nyheter :Ljudbok som utspelar sig i Varberg | HN

 

 

Publicerad i Feelgoodroman, Författarcoaching, lektör, Lektörsutlåtande, ljudbok, manus, Skrivprocess | Kommentera

Intervju om mitt spökskrivande

I höstas blev jag intervjuade av journalisten Anneli Abrahamsson om att spökskriva.
Här är artikeln i nättidningen noll27: Spökskrivaren lever ett dolt liv | (noll27.se)

Publicerad i Bok, intervju, lektör, manus, självbiografi, Skriva, skrivcoach, Spökskriva, spökskrivare | Kommentera

Grattis Karin Hägglund!

 

 

 

Grattis till Karin Hägglund som på Storge Förlag  kommit ut med en väldigt fin och berörande bok, Så skilde döden oss åt

Här  i Sunshinepodden kan du lyssna på Karin Hägglund.

Video om Karin och boken.

Publicerad i bokdebut, cancer, Karin Hägglund, manus, Nyheter, redaktör, självbiografi, Skriva, Storge förlag | Kommentera

Grattis Mika Ihanus!

 

Grattis säger Multimanus och jag (Johanna Wistrand) till Mika Ihanus!

Här ser ni omslaget till hans roman ”Fjärilen från Rovaniemi” som ges ut på Kikkuli Förlag och finns i handeln fr o m 1 oktober 2019. Men ni som besöker bokmässan i Göteborg i september kan köpa förhandsexemplar redan där, i förlagets monter.

Som Mikas skrivcoach  fick jag  följa och stötta honom i hans arbete under ett och ett halvt år och se denna fina bok växa fram.

Publicerad i Bok, Bokförlag, bokmässan, Debutroman, Författarcoaching, Förlag, Johanna Wistrand, Kikkuli Förlag, Mika Ihanus, Nyheter, Skriva, skrivcoach | Kommentera

Grattis Monica Rehn!

Häromdagen låg detta kuvert i brevlådan:

 

 

 

 

 

 

 

 

Min f d kund Monica har debuterat med en spänningsroman, ”Moratorium”, på förlaget Modernista.

Romanen fick nästan omedelbart positiva omdömen från olika håll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och gissa om jag blev glad över att se mitt namn på tacksidan i boken!

 

 

 

Publicerad i bokrelease, Debutroman, deckare, Författarcoaching, Författare, Förlag, Johanna Wistrand, lektör, manus, Monica Rehn, Nyheter, Okategoriserade, Skriva | Kommentera

Grattis Karin Stålhammar!

Den här fina dokumentationen av Karin Stålhammar finns nu i bokhandeln, utgiven på Narin Förlag.

Jag har följt Karin i arbetet under några år som skrivcoach och redaktör. Jag kommer aldrig att glömma den stora mängden av material som hon initialt visade mig, lådor fulla. Utmaningen att rensa i materialet blev starten på arbetet som nu resulterat i en färdig och mycket intressant bok om hennes farföräldras liv som missionärer i Kina i slutet av 1800-talet och fram till 1911.

Så här beskrivs ” I andras händer” på förlagets sida:
”Den unga kvinnan Mina får ett brev om giftermål från en okänd man. Året är 1899 i dåtidens fattiga Kina där de på var sitt håll är arbetare i missionens tjänst. Breven, tidigare okända, berättar om deras kärlekshistoria, om Gustaf Adolf, mannen av börd och Mina, kvinnan av folket.
Här finns också brev från Minas vänner, Sigrid, Maria, Nanna och Mary. Vi får följa kvinnornas arbetsamma liv på den kinesiska landsbygden. De startar skolor, tar hand om oönskade flickebarn och avgiftar opiumrökande kineser. Genom kärleksbudskapet lär de människor använda ord i stället för vapen.

Livet är fyllt av strapatser, men oavsett vad som händer dem är det deras starka tro, deras kärlek och medmänsklighet som bär dem genom orostider. De ger människor hopp om en bättre framtid, ett hopp som kommer att leva vidare till kommande generationer.

Karin Stålhammar Hansson fick för några år sedan kartonger med brev och foto från hennes farföräldrar tid i Kina. Dessa har hon gått igenom och sammanställt till en fascinerande berättelse om ett par människors hängivenhet och kärlek till det kinesiska folket.”

 

 

Publicerad i biografi, Bok, Bokförlag, bokrelease, Författarcoaching, I andras händer, Karin Stålhammar, Kina, manus, missionärer, Narin Förlag, Nyheter, Okategoriserade, redaktör, skrivcoach | Kommentera