Johanna

Jag heter Johanna Wistrand och är spökskrivare, redaktör, lektör och skrivcoach. Då och då händer det att jag även leder workshops eller ordnar skrivretreater.

Efter närmare 30 år med skrivande, utbildning i skrivande i olika former och yrkeserfarenhet inom ämnet anser jag mig som ganska kompetent.  Min bakgrund består bl a av universitetsstudier i franska, författarutbildning på Biskops-Arnö, dramastudier på Göteborgs Universitet, bibliotekarieexamen på Högskolan i Borås och manusutbildning, bl a på Dramatiska Institutet.

Sedan november 2010 har jag spökskrivit och djupredigerat  sammanlagt t12 böcker. För närvarande spökskriver jag på en självbiografi.

Här är en bra och heltäckande intervju från 2015, om mig och min verksamhet, i Type & Tells blogg.

Bakgrund
Pluggade franska på Uppsala Universitet, sedan författarutbildning på prestigefyllda Biskops-Arnö. därefter dramatik på Göteborgs Universitet. Fortsatte till Bibliotekshögskolan i Borås. Blev lärare i kreativt skrivande på högskolan i Skövde. Startade  år 2002 Falkens författarskola på Studiefrämjandet i Göteborg. Samtidigt lektörsläste jag och coachade folk med skrivardrömmar och startade bokförlaget Multimanus. Efter två år hade jag nästan hundra elever om året, de flesta på distans. Jag vidareutbildade sig inom distanspedagogik och började även att författarcoacha på individuell basis, på distans och IRL tillsammans med författarcoachen Ann Ljungberg i Istanbul och i London, vid flera tillfällen.
Med åren blev det allt mindre undervisande och mer spökskrivande, skrivcoachande och redaktörskap.

Jag har skrivit två e-böcker om skrivande:
”Kom igång & skriv” (den låg på svenska tio i topp e-boktopplistan – www.elib.se- i 24 veckor) och  ”Skriv boken! 4 veckors coaching” som har hjälp människor med skrivkramp.

Här  kan du läsa omdömen om mig, mina böcker och tjänster.